zondag 29 juni 2014

Een stijlvolle WK krans op je deur, leuk om nog voor de volgende wedstrijd te maken.

Nu het Nederlands elftal weer een ronde verder is stijgt de feestvreugde.
De oranje vlaggetjes zijn natuurlijk leuk, maar wil je echt origineel zijn? Maak dan deze WK deurkrans.

Het kost wel wat tijd om deze krans te maken, maar het is niet moeilijk.
Wat heb je nodig? Hieronder het boodschappenlijstje :-).
- Een piepschuim krans (ik heb er één van 30 cm gebruikt en heb hem voor € 1,95 bij Pipoos gekocht)
- lint
- mod podge voor gebruik buiten
- 8 lapjes vilt van elke kleur (bij Action heb je pakketten met lapjes waarin per pakket alle vier de kleuren zitten die je nodig hebt. Zo'n pakketje van 8 lapjes kost maar 1 Euro)
- kopspelden (zo'n 300 stuks, aan 2 doosjes van Zeeman á 0,79 Euro heb je genoeg)
- een (stof) schaar
- een pen

Knip eerst de lapjes. Uit elk lapje kan je twaalf vierkantjes halen. Ze moeten ongeveer dezelfde afmetingen hebben, maar dit hoeft niet helemaal precies. Mijn kinderen vonden het heerlijk om mee te helpen met vouwen, erg gezellig en het ging gelijk een stuk sneller :-).
Hierna teken je de banen af op de krans. Ik heb de oranje baan ongeveer 8 centimeter breed gemaakt en ik heb de rode, witte en blauwe banen vervolgens op het ook afgetekend.
Nu kan je de krans gaan vullen. Pak een ornaje vierkant lapje, vouw dit doormidden en vouw het vervolgens nog een keer doormidden. Prik nu een speld net boven de (dichte) punt van van je gevouwen lapje en prik hem nu op de  krans langs de lijn die je afgetekend hebt (vind je het makkelijker om te zien hoe je dit moet doen? Klik dan hier voor het YouTube filmpje). Prik het volgende lapje er vlak tegenaan en ga nu verder totdat je langs de hele rand lapjes gespeld hebt. Houd telkens een klein beetje ruimte tussen de lapjes. Als je ze helemaal tegen elkaar aan spelt dan komen ze met spelden en al weer naar boven, als je erg veel ruimte tussen de lapjes houdt zie je de krans tussen de lapjes door en wordt hij niet mooi vol.


Spelt nu langs elke streep eerst één band met de betreffende kleur, zodat je daarna de tussenruimte op kan gaan vullen.

Vul vervolgens de tussenruimte op. 
En dan hoeft alleen het lint nog bevestigd te worden. Doe dit met mod podge voor 'outdoor use' en duw er vervolgens met de hand nog een paar nietjes is voor extra versteviging.
Ik heb het lint eerst geprobeerd vast te plakken met Bison Kit contactlijm, doe dit vooral niet, want het 'vrat' een heel gat in mijn piepschuim krans!!

Heel veel plezier met het maken van je krans!

Edith-José

Ps. Vind je het leuk om DIY ideeën op te doen en/of uit te wisselen? Kijk dan eens op deze nieuwe google+ community en doe mee!