maandag 9 juni 2014

Punniken 2.0 ... oftewel...loomen en het WK

Wie kent ze niet, de vrolijke poppetjes of paddenstoeltjes, waaruit je zo’n leuk gekleurd touwtje van wol kon ‘toveren’. Met veel plezier punnikte ik vroeger hele enden gekleurd touw en ik kan me niet meer herinneren dat ik er ook echt iets interessants van maakte.

Hoewel deze punnikpoppetjes nog steeds verkocht worden denk ik dat ze het gaan verliezen tegen punniken 2.0…oftewel…loomen. Wie er nog niet van heeft gehoord heeft waarschijnlijk geen (jonge) kinderen, want loomen is helemaal hip (of wat de term nu ook moge zijn J).

Wat maakt loomen dan zoveel beter of anders dan punniken? Het principe is het zelfde, de wol is nu alleen vervangen door elastiekjes en behalve de mini loom is het veel uitgebreider dan een punnikpoppetje en kan je er ook veel meer mee maken. Begon het met alleen armbandjes, kettinkjes en ringen? De die hard loomers weten inmiddels poppetjes, telefoonhoesjes en allerlei andere mooie dingen te maken.

Berg je punnikpoppetje dus maar op en pak je loom, zeker met het WK voetbalvoor de deur!

Wat is er nu leuker dan met je zelf gemaakt ‘juicharmband’ uit je dak te gaan wanneer Nederland scoort? Niets toch zeker?! En als je het zelf toch echt niet leuk vind om te doen, maar wel zo’n armband wilt hebben, dan is er vast wel een buurmeisje of jongetjes (ja, geloof het of niet, het is onder jongens bijna net zo populair!) die er eentje voor je kan maken.

Enkele mogelijkheden:En wil je de ‘starburst’ (de bovenste armaband) graag maken maar weet je niet hoe? Bekijk deze tutorial dan eens.

Heel veel plezier met loomen (uiteraard kan ik niet aansprakelijk gesteld worden voor een eventueel optredende loom-verslaving ;-) ).

Edith-José

Ps. Vind je het leuk om DIY ideeën op te doen en/of uit te wisselen? Kijk dan eens op deze nieuwe google+ community en doe mee!