woensdag 15 oktober 2014

Zwevende kaarsen voor Halloween

Er zijn zoveel leuke (en enge ;-) ) dingen te maken voor Halloween. De zwevende kaarsen zijn niet eng, maar geven wel een leuk effect en dragen wel bij aan de spookyness :-).
En wat is er nou mooier dan dat ze ook nog eens heel makkelijk en goedkoop te maken zijn :-).

Wat heb je nodig? Niet veel,:

- een lege toiletrol
- een waxinelichtje op batterij
- een lijmpistool
- witte of zwarte acrylverf
- een kwast
- visdraad of doorzichtig garenEn dan nu de werkeschrijving, have fun!
Verwarm het lijmpistool. Doe vervolgens een dikke rand lijm op de zijkant van het waxinelichtje, ga het hele waxinelichtje rond.
Doe het waxinelichtje nu in één van de kanten van de toiletrol. Zorg dat de bovenkant van het waxinelichtje (niet van het vlammetje) ongeveer gelijk is met de rand van de toiletrol. Hoe het even vast totdat de lijm droog is.
Breng nu op de zijkant van de toiletrol allemaal sliertjes van verschillende lengtes aan. Dit moet het druipende kaarsvet voorstellen.
Laat dit even drogen en afkoelen en dan kan je beginnen met verven.
Wees niet te zuinig met de verf, zeker aan de bovenkant bij het waxinelichtje. Verf eerst de binnenkant van de toiletrol (als je hem open laat, je kan de onderkant natuurlijk ook dichtplakken voor een nog realistischer effect, alleen moet je dan wel zorgen dat je het makkelijk open kan maken om bij het schakelaartje van het theelichtje te kunnen). Verf vervolgens de bovenkant van het waxinelichtje (let op dat je het vlammetje niet verft). Verf tenslotte de buitenkant van de toiletrol. Let er daarbij wel op dat je ook goed de zijkanten van de lijmslierten verft.
Laat je kaars drogen en bindt vervolgens onderaan het vlammetje een stukje visdraad of doorzihtig garen. Knip het overtollige draad af.
Als je meerdere kaarsen ophangt is het leuk om ze op verschillende hoogtes te hangen. Voor verschillende lengtes van de kaarsen kan je natuurlijk ook nog (op maat geknipte) lege keukenrollen gebruiken.

Zie je liever hoe ik het gemaakt heb? Bekijk dan mijn YouTube video.Happy Halloween!

xx Edith-José